Yleisötyö

Perinteisen konserttitoiminnan lisäksi yksi tärkeä osa UMOn toimintaa on yleisötyö eli osallistava taiteellinen toiminta.

Yleisötyö UMOssa on musiikki- ja yleisökasvatuksen parissa tehtävää kehitystyötä. Sen tarkoituksena on lisätä UMOn saavutettavuutta, madaltaa kynnystä konsertteihin osallistumiselle sekä tavoittaa uutta konserttiyleisöä. Elävän musiikin kautta voidaan myös edistää ihmisten hyvinvointia ja terveyttä.

Yleisötyötä teemme pääosin neljälle kohderyhmälle: lapset ja nuoret, opiskelijat, laitokset ja erityisryhmät. Vuonna 2016 teimme yhteensä 37 yleisötyötapahtumaa, jotka tavoittivat yli 1300 kuulijaa.

UMO vie toimintaansa sinne missä ihmiset ovat. Tietoa yleisötyön ajankohtaisista aiheista löytyy tältä sivustolta.

Kulttuurikaveri

UMO on mukana Helsingin kaupungin Kulttuurikaveri-hankkeessa. 

Haluaisitko lähteä UMOn konserttiin, mutta yksin lähteminen tuntuu tylsältä tai vaikealta? Sitä varten on Kulttuurikaveri. Hän tulee seuraksi, varaa liput ja avustaa tai opastaa sinut tapahtumaan. Kaverin seurassa konserttilippu on sinulle maksuton, myös Kulttuurikaverin seura ja opastus on ilmaista. Kulttuurikaverin kanssa pääset kaikkiin UMOn konsertteihin, jotka ovat Helsingissä.

Kulttuurikaverit ovat Helsingin kaupungin kouluttamia vapaaehtoisia. Kulttuurikaveritoiminta on tarkoitettu yli 18-vuotiaille, ja siitä vastaa Helsingin kulttuurikeskus yhteistyössä sosiaali- ja terveysviraston sekä Lähiöprojektin kanssa.

Toimi näin:
Soita numeroon (09) 310 58237 (ma–to 11–14).
Kerro valitsemasi tapahtuma.
Kaveri varaa lipun ja soittaa sinulle. Sopikaa missä ja milloin tapaatte.
Tervetuloa konserttiin!

Tiedustelut ja lisätiedot:
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Niina Eeva
+358 (0)45 1477 655
niina@umo.fi

Lue lisää ›
Sponsoriksi?

Yhteiskuntavastuuta UMOn yleisötyötä tukemalla.

UMO tekee osana yleisötyötään työtä koululaisten, nuorten, ikääntyneiden, vanhusten sekä erityisryhmien parissa. Yritys voi tukea UMOn yleisötyötä sponsoroimalla UMOn jatkuvaa toimintaa tai yksittäistä hanketta. UMO tekee tuoreita tuotantoja ja kokeilee rohkeasti uutta sekä tekee yhteistyötä yllättävienkin tahojen kanssa.

”Halusimme kokeilla uusia tapoja yrityskulttuurin vahvistamiseksi ja syventämiseksi.”

Annukka Lalu
viestintäpäällikkö, Etera

Tiedustelut ja lisätiedot:
Toimitusjohtaja Eeva Pirkkala
+358 40 743 7141
eeva@umo.fi

Lue lisää ›
Musatehdas

Musatehtaalla taotaan uutta musiikkia.

Käynnistimme keväällä 2016 Musatehdas-hankkeen Kruununhaan ja Vuosaaren yläasteiden kahdeksasluokkalaisille oppilaille. Musatehdasta vetivät pedagogit Aija Puurtinen ja Sami Kontola, jotka järjestivät säveltämisen, sanoittamisen ja rytmiikan työpajoja. UMO myös esiintyi molemmissa kouluissa. Hanke toteutetaan uudelleen syksyllä 2017 – keväällä 2018.

Tiedustelut ja lisätiedot:
Toimitusjohtaja Eeva Pirkkala
+358 40 743 7141
eeva@umo.fi

 

Lue lisää ›
Kouluvierailut

UMO tekee kouluvierailuja pääkaupunkiseudun peruskouluihin.

Musiikkikasvatukseen keskittyvät kouluvierailut opettavat lapsille ja nuorille, mikä on big band -kokoonpano ja millaista musiikkia sille on sävelletty pian vuosisadan verran. Kouluvierailujen tarkoituksena on perehdyttää nuorta yleisöä konserttikäyttäytymisen saloihin, big band -toimintaan sekä tukea musiikinopettajia koulujen opetussuunnitelmaan kuuluvan jazzin historian opetuksessa. Niillä pyritään myös tuomaan iloa ja väriä koululaisten ja opettajien arkeen.

”Ideana on kertoa, että tällaistakin hienoa musiikkia on olemassa ja tuoda oppilaille elämys elävästä musisoinnista.”

Teemu Salminen
saksofonisti, UMO

UMO tekee kouluvierailuja sopimuksen mukaan pääkaupunkiseudulla ja kiertueiden yhteydessä myös valtakunnallisesti. Vierailujen kesto räätälöidään tilaajan tarpeen mukaan. Vierailut ovat maksuttomia, mutta tilaaja voi halutessaan maksaa vapaaehtoisen kulukorvauksen.

Tiedustelut ja lisätiedot:
Toimitusjohtaja Eeva Pirkkala
+358 40 743 7141
eeva@umo.fi

Lue lisää ›
Tule ja tööttää

Tule ja tööttää -hanke kannustaa lapsia musiikin pariin.

Tule ja tööttää on UMOn ja Pop & Jazz Konservatorion vuonna 2013 käynnistämä yleisötyöhanke, jonka tarkoitus on kannustaa lapsia ja nuoria musiikin pariin sekä mahdollistaa musiikkiharrastus tasapuolisesti kaikille lapsille, matalalla kynnyksellä.

Tule ja tööttää -hankkeen puitteissa UMO vierailee helsinkiläisillä ala-asteilla. Konserttien jälkeen Pop & Jazz Konservatorion puhallinopettajat järjestävät halukkaille oppilaille soitinkokeilua; oppilaat pääsevät testaamaan miten saksofonin, trumpetin ja pasuunan saa soimaan. Pop & Jazz Konservatorio tarjoaa innostuneille oppilaille myöhemmin maksuttoman soittotunnin, ja jos kiinnostus soittamiseen syttyy, määräajaksi myös lainasoittimen. Harrastuksen aloittavista lapsista kootaan lasten oma Dream On Big Band.

Hanketta on rahoittanut Helsingin kaupungin lähiöprojekti.

Tiedustelut ja lisätiedot:
Toimitusjohtaja Eeva Pirkkala
+358 40 743 7141
eeva@umo.fi

Lue lisää ›
Kummikoulut

UMOn kummikouluorkestereissa jatketaan big band -perintöä.

UMOlla on kummikouluorkestereina musiikkiluokkien nuoriso- big bandeja. Tällä hetkellä kummiorkestereita ovat Vuosaari Junior Big Band, Vaskivuori Big Band ja Krunikka Star Big Band. Kummikoulutoiminta sisältää mm. opetusta ja yhteiskonsertteja.

Tiedustelut ja lisätiedot:
Toimitusjohtaja Eeva Pirkkala
+358 40 743 7141
eeva@umo.fi

Lue lisää ›
Enemmän irti esityksestä

Iltapäiväkonserteissa taustoitetaan konserttielämystä.

Helsingin kaupungin kulttuuritaloissa (Vuotalo, Kanneltalo, Malmitalo) sekä Koko Jazz Clubilla pidettävien UMOn konserttien yhteydessä järjestetään Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuudet yleensä 45 minuuttia ennen konserttia. Keskustelutilaisuuksissa konsertin kapellimestari, solisti tai joku orkesterin muusikoista kertoo esityksen taustoista ja ohjelmistovalinnoista sekä vastaa yleisön kysymyksiin. Tilaisuuksien tarkoitus on vahvistaa konserttikokemusta.

Iltapäivämatineoiden ohjelmistot ja aikataulut on suunniteltu palvelemaan erityisesti senioreita, mutta niihin ovat tervetulleita kaikki muutkin!

 

Tiedustelut ja lisätiedot:
Toimitusjohtaja Eeva Pirkkala
+358 40 743 7141
eeva@umo.fi

 

Lue lisää ›
Syrjäytymisen ehkäisy

Etsimme parhaillaan uusia yhteistyötahoja.

Yhtenä yleisötyön muotona UMO tekee syrjäytymistä ehkäisevää työtä. Etsimme parhaillaan uusia yhteistyökumppaneita, joten ota rohkeasti yhteyttä!

Teimme pitkään yhteistyötä Uudenmaan Parkinson-yhdistys ry:n ja Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n kanssa. Tarjosimme yhteistyön puitteissa yhdistysten jäsenille konserttilippuja. Tällä mahdollistimme pitkäaikaissairaiden ja vähävaraisten henkilöiden osallistumista konserttitoimintaan sekä tuimme vaikeasti sairaiden ja heidän läheistensä jaksamista.

Tiedustelut ja lisätiedot:
Toimitusjohtaja Eeva Pirkkala
+358 40 743 7141
eeva@umo.fi

Lue lisää ›
Laitosvierailut

Laitosvierailut vanhainkoteihin, sairaaloihin ja palvelutaloihin.

UMO kehittää jatkuvasti toimintaansa sellaisille kohderyhmille, joiden on muutoin vaikeaa osallistua tavanomaiseen konserttitoimintaan. Tästä hyvänä esimerkkinä toimivat laitosvierailut mm. vanhainkodeissa, sairaaloissa ja vanhusten palvelutaloissa. Konsertit kestävät yleensä noin kolmesta vartista tuntiin ja niissä kuullaan big band -musiikin klassikoita 1930–60-luvulta. Laitoskonserteissa UMO soittaa täysin akustisesti, eli niissä ei käytetä lainkaan sähköistä äänenvahvistusta.

”Ei siinä välttämättä edes kommunikoida mitään erityistä. Ollaan yhdessä ja vietetään iltapäivää.”

Jouni Järvelä
saksofonisti, UMO

UMO tekee laitosvierailuja sopimuksen mukaan pääkaupunkiseudulla ja kiertueiden yhteydessä myös valtakunnallisesti. Konsertin kesto on noin yksi tunti. Vierailut ovat maksuttomia, mutta tilaaja voi halutessaan maksaa vapaaehtoisen kulukorvauksen.

Tiedustelut ja lisätiedot:
Toimitusjohtaja Eeva Pirkkala
+358 40 743 7141
eeva@umo.fi

Lue lisää ›