14.3.2019
19:00
Liput Lippupisteestä 20 € / 15 € / 10 €. Lipunmyynti alkaa joulukuussa.

Konsertin kesto 75 minuuttia, ei väliaikaa

UMO & Värttinä

To 14.3.2019 klo 19.00 // Vuotalo, Helsinki


14.3.2019
19:00
Liput Lippupisteestä 20 € / 15 € / 10 €. Lipunmyynti alkaa joulukuussa.

Konsertin kesto 75 minuuttia, ei väliaikaa

Konsertin tiedot

Kansanmusiikin juureva sointi kohtaa jazzin urbaanin svengin, kun Värttinä ja UMO astuvat Vuotalon lavalle maaliskuussa!

Värttinän lyömäsoittaja ja UMOssa sekä rumpalina että kapellimestarina työskennellyt Mikko Hassinen on sovittanut maailmankuulun kansanmusiikkiyhtyeen tunnetuimpia kappaleita tälle laajennetulle UMOn ja Värttinän yhteiselle kokoonpanolle. Värttinä-hittien, mm. Selenikoi ja Äijö, lisäksi kuullaan tuoreita sovituksia yhtyeen uudemmista kappaleista.

Kaikkien aikojen menestyneimmän suomalaisen nykykansanmusiikkiyhtyeen musiikilliset juuret ovat Karjalassa ja erityisesti alueen naisten lauluperinteessä sekä runoudessa. Kolmesta naislaulajasta ja kolmesta akustisiin soittimiin erikoistuneesta virtuoosista koostuva Värttinä säveltää ja sanoittaa itse pääosan kappaleistaan, joiden sovitukset soivat aina yhtyeelle ominaisin, tunnistettavin sävyin.

Vuotalossa on luvassa harvinaislaatuinen kohtaaminen ja todellinen musiikillinen ilotulitus, kun omien alojensa kiistattomat huiput – UMO ja Värttinä – yhdistävät voimansa.

Värttinä:
Mari Kaasinen – laulu
Susan Aho – laulu
Karoliina Kantelinen – laulu
Matti Laitinen – kitara, mandosello
Lassi Logren – viulu
Mikko Hassinen – perkussiot, orkesterin johto
UMO Jazz Orchestra