Jazzmuusikot Ry:n vetoomus UMOn puolesta

Hyvät Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenet ja valtuustoryhmän puheenjohtajat,

Jazzmuusikot ry on mielenkiinnolla seurannut UMO Jazz Orchestrasta käytävää keskustelua ja selvitystyötä. Jazzmuusikot ry edustaa nimensä mukaisesti Suomessa työskenteleviä jazzmuusikoita ja toimii jazzmuusikoiden yleisten ammatillisten etujen puolesta.

UMO edustaa suomalaisella musiikkikentällä alansa ehdotonta huippua ja luo työtilaisuuksia suomalaisille muusikoille, säveltäjille ja sovittajille, usein myös ns. jazzkentän ulkopuolelta. UMO on kansainvälisesti erittäin arvostettu orkesteri, joka on tuonut jo yli neljäkymmentä vuotta Suomeen monipuolista ja kansainvälistä huippuosaamista. UMO:n rooli suomalaisen kulttuurikentän elävöittäjänä on merkittävä.

UMO työllistää orkesterin vakituisissa viroissa toimivien muusikoiden lisäksi myös freelancereita ja tarjoaa näin mahdollisuuden laajalle joukolle suomalaisia jazzmuusikoita ammatillisesti hyvin tärkeään big band -kokemukseen. Tämän lisäksi UMO täyttää käsityksemme mukaan myös Helsingin kaupungin yleisötyölle asettamat kriteerit esimerkillisesti. UMO on siis ensiluokkainen orkesteri, jonka rahoitus on valitettavan pieni toiminnan ylläpitämiseen saati kehittämiseen.

Rahoituksen vähentäminen, lomautukset, virkojen lopettaminen ja osa-aikaistaminen estävät jazzorkesterille ominaisen ja tärkeän pitkäjänteisen taiteellisen työn kehittämisen. Jazzmuusikot Ry vetoaa teihin, jotta UMO:n alkuperäinen tehtävä maamme ainoana täysipäiväisenä säännöllisesti uutta musiikkia esittävänä big bandinä saadaan turvattua ja samalla säilytetään olennainen osa suomalaista jazzperinnettä.

Helsingissä 17.6.2018

Jazzmuusikot Ry:n hallitus

Jaska Lukkarinen (pj.)
Ville Riippa (vpj.)
Anna Veijalainen (siht.)
Jenny Robson
Raoul Björkenheim
Kadi Vija
Mikko Innanen
Jori Huhtala

 

Lue myös:
* Muusikkojen liiton liittovaltuuston lausunto: UMOn tulevaisuus turvattava
* Kotimaisten ja ulkomaisten muusikkojen musiikin parissa työskentelevien lausuntoja 
* Suomen Sinfoniaorkesterit ry: UMOn työrauha ja taiteellinen huipputaso turvattava 
* UMOn muusikoiden kannanotto Helsingin kaupungin konsernijaoston päätösesitykseen 


Uutisia:
19.9.2018 UMOn tuoreita konsertteja katsottavissa Helsinkikanava.fi-sivustolla Lue lisää ›
10.9.2018 UMOn taiteellisen johtajan paikkaa haki 14 musiikin ammattilaista Lue lisää ›
4.9.2018 UMOn ja Aili Ikosen konsertti streamataan suorana Helsinkikanavalla ma 10.9. klo 20 Lue lisää ›
Siirry uutisarkistoon ›